Boek
Nederlands

Ridder Bob en de stippenbeker

Jaap De Vries (auteur)
+1
Ridder Bob en de stippenbeker
×
Ridder Bob en de stippenbeker Ridder Bob en de stippenbeker

Ridder Bob en de stippenbeker

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Ridder Bob wil graag met een draak vechten. Of met een mooie prinses trouwen. Maar hij moet van de koning een bijzondere beker gaan zoeken. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Onderwerp
Ridders
Leesniveau
AVI 5
Titel
Ridder Bob en de stippenbeker / tekst en ill. Jaap de Vries
Auteur
Jaap De Vries
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2002
67 p. : ill.
ISBN
90-276-4542-6

Besprekingen

De Bizon-boeken van uitgeverij Zwijsen zijn een goed voorbeeld van kwaliteitsleesvoer in die grote zee van boeken. Humor, spanning, fantasie, herkenbaarheid: de vijf hieronder besproken Bizon-boeken bieden dat volop. In de omslagkleuren oranje (vanaf 6 jaar), roze (vanaf 7 jaar) en blauw (vanaf 8 jaar) met de LeesLAT-aanduiding op de achterkant zijn ze snel te duiden naar leeftijd, leeservaring, AVI-niveau en thema. Voor elk wat wils dus, en in het algemeen geschreven door auteurs die er wat van kunnen.

Rindert Kromhout gaat door met zijn populaire tweeling Ellie en Nellie in Juf Ellie en juf Nellie (tekeningen van Annemarie van Haeringen). Een week voor het tienjarig bestaan van de school lijkt een groot, roze monsterachtig type de feestvreugde van de kinderen te bederven. Het rooft de slingers van Bert, sluit Wim op in een wc als hij iets over een geheim hoort, en zelfs de cd-speler wordt gestolen. Komt het door de nieuwe juffen die juf Mieke en juf Lies vervangen? En…Lees verder
Veertien korte verhaaltjes vertellen over ridder Bob, die de koning om een opdracht met avontuur wil vragen. Maar de verdrietige koning wil maar een ding: zijn bekercollectie moet worden aangevuld met een oranje exemplaar, eentje met blauwe stippen. Als hij hem vindt, mag Bob met de lelijke prinses Groukje trouwen. De gedachte alleen al maakt hem ziek van narigheid. Er zit helaas niets anders op dan te gaan zoeken. Het verhaaltje is flauw. De korte zinnen bestaan vooral uit eenlettergrepige, gemakkelijk te lezen en te begrijpen woorden. De bijna steeds paginagrote, gestippelde tekeningen in zwart-wit voegen weinig toe, evenals de omslag. Het boek is stevig gebonden. Te gebruiken als leesboekje op school en thuis vanaf ca. 7,5 jaar.