Boek
Nederlands

De kroon van koning Hiep Hiep

Jaap De Vries (auteur)
+1
De kroon van koning Hiep Hiep
×
De kroon van koning Hiep Hiep De kroon van koning Hiep Hiep

De kroon van koning Hiep Hiep

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Koning Hiep Hiep gaat in het geheim naar zwemles. Op een dag moet hij afzwemmen met zijn kleren aan en zijn kroon op. Vanaf ca. 7 jaar.
Leesniveau
AVI 8
Titel
De kroon van koning Hiep Hiep
Auteur
Jaap De Vries
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2005
78 p. : ill.
ISBN
90-276-6393-9

Besprekingen

Koning Hiep Hiep zit in het geheim op zwemles om niet onder te doen voor zijn zwemmende eega. Het geheim lekt uit, want bij het afzwemmen met kleren aan is het kroonjuweel van de kroon verdwenen. Sprookjesachtig verhaal met absurde humor over mensen met gekke namen zoals Plonia Plons en Hannes Vlinderslag, die net als de koning en de koningin onder hun protocollaire laagje gewone mensen zijn. De karakters zijn uitvergroot: agent Brullema wordt ineens weer een klein jongetje dat meespeelt met de treintjes; de koning gaat naar zijn wekelijkse zwemles achter op de brommer van de moederlijke, koninklijke naaister, die onparlementair oordeelt over haar werkgevers: 'jullie zijn gek'. Grappig speurdersverhaal in negentien korte hoofdstukken in schreefloze letters: een soort eigentijdse 'Daantje' van L. Roggeveen. De zwart-witte pentekeningetjes van de schrijver/illustrator passen helemaal bij zijn absurdistische schrijfstijl: plat perspectief waarbij gezichten, ogen en neuzen zijn verdraaid…Lees verder

De kroon van koning Hiep Hiep

Koning Hiep Hiep wordt elke dag maar dikker en dikker, omdat hij teveel snoept en geen beweging neemt. Koningin Koba daarentegen is zo mager als een lat. Zij gaat drie keer per dag enkele uurtjes zwemmen in het koninklijk zwembad, want ze doet mee aan de grote zwemwedstrijd.Koningin Koba wil dat de koning vermagert en ook gaat zwemmen. Maar wat de koning niet verteld heeft, is dat hij niet kan zwemmen. Hij besluit in het geniep zwemles te volgen in het zwembad in de stad. Alles verloopt vlotjes tot hij met kleren aan moet leren zwemmen. Maar welke koning duikt met kroon en al het zwembad in? De kroon wordt opgevist, maar het kroonjuweel is verdwenen. De lange zoektocht van agent Brullema kan beginnen. Een ontspannend verhaaltje in een fantasierijke setting. De zwart-witillustraties zijn in een naieve stijl getekend, die uitstekend past bij het verhaal. Dit boekje is geschikt voor lezertjes vanaf acht jaar.