Strip
Nederlands

Avontuur onder nul

Hec Leemans (scenarist), Wim Swerts (illustrator), Vanas (illustrator)
+1
Avontuur onder nul
×
Avontuur onder nul Avontuur onder nul
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Ballonstrip. Vanaf ca. 9 jaar.
Extra onderwerp
Bandes dessinées, Humour
Titel
Avontuur onder nul
Scenarist
Hec Leemans
Illustrator
Wim Swerts Vanas
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2015
[32] p. : ill.
ISBN
9789002256851 (paperback)

Besprekingen

Na het winnen van een vakantie met onbekende bestemming gaan hoofdpersonen Mark, Paulien en oma naar het vliegveld om onderweg te ontdekken dat ze naar de Noordpool gaan. Daar aangekomen helpen ze een inspecteur met zijn onderzoek, waarbij een en ander de nodige kolderieke situaties teweegbrengt. Dit elfde deel van de bekende Vlaamse stripserie bevat weer allerlei herkenbare elementen voor de volgers van deze strip. Het verhaal kent wat voorspelbare acties.

Over Hec Leemans

CC BY 3.0 - Foto van/door Krisdisk

Hector (Hec) Leemans (Temse, 28 januari 1950) is een Vlaamse striptekenaar en -auteur.

Biografie

Zijn eerste commerciële strip was een gagreeks rond Circus Maximus, begonnen in 1969. Deze strips verschenen in het Nederlandse stripblad Eppo (1977) en later ook in Robbedoes en in het Suske en Wiske weekblad.

Hij is vooral bekend door Bakelandt. Het eerste verhaal in deze reeks verscheen vanaf 20 oktober 1975 in de kranten Het Laatste Nieuws en De Nieuwe Gazet. Voor de scenario's was Daniël Jansens verantwoordelijk, maar na de dood van deze laatste nam Hec Leemans ook de scenario's voor zijn rekening. In 1990 begon hij met twee nieuwe reeksen: Nino, getekend door Dirk Stallaert, en de strip Kowalsky. In 1997 maakte Hec Leemans een stripreeks met de figuren van de één-reeks FC De Kampioenen. Mede dankzij de enorme populariteit van de televisieserie, werd ook deze humoristische reeks met dezelfde titel een succes. Tom B…Lees verder op Wikipedia

Suggesties