Boek
Nederlands

Of hoe waarom : roman

Hanna Bervoets (auteur)
+1
Of hoe waarom : roman
×
Of hoe waarom : roman Of hoe waarom : roman

Of hoe waarom : roman

Genre:
Titel
Of hoe waarom : roman
Auteur
Hanna Bervoets
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Veen, 2009
174 p.
ISBN
9789020466669 (paperback)

Besprekingen

Florence Vos (ik-figuur) beschrijft in dit thrillerachtige boek drie dagen uit haar leven. Ze werkt bij een tijdschrift dat vol staat met “waargebeurde” verhalen en ze trekt er dan ook regelmatig op uit om mensen te interviewen. Flora is de dochter van een vader die er nooit was, en een moeder die stijf staat van de plastische chirurgie. Al lezend komt de lezer erachter dat Flora iets vreselijks gedaan heeft. Hanna Bervoets schrijft al enige tijd columns voor Volkskrant Magazine en Marie-Claire. Dit is haar debuut, geschreven in korte zinnetjes en alinea’s, met halflege pagina’s en krantenartikelen die een en ander moeten verduidelijken. Een boek dat vooral jongere lezers zal aanspreken. Het leest makkelijk en snel, maar lange tijd blijft ook onduidelijk waarover het nu eigenlijk gaat. Conclusie: een leuk idee maakt nog geen roman. Paperback, kleine druk.

Over Hanna Bervoets

Hanna Marleen Bervoets (Amsterdam, 14 februari 1984) is een Nederlands auteur van romans, columns, essays, recensies en toneelstukken. In haar werk komen vaak vragen aan de orde over de effecten van het gebruik van nieuwe technologieën. Zij ontving in 2017 de Frans Kellendonk-prijs voor haar gehele oeuvre.

Biografie

Bervoets volgde een bacheloropleiding Media en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam, met als specialisatie Televisie en Populaire Cultuur. In 2008 voltooide zij vervolgens een duale Master Journalistiek en Research, eveneens aan de Universiteit van Amsterdam. In New York studeerde zij een semester aan de Tisch School of the Arts.

In 2020 werd Bervoets benoemd tot lid van de Akademie van Kunsten.

Dichter en essayist Anton van Duinkerken (1903-1968) was haar oudoom.

Werk

Journalistiek

Tijdens haar studie schreef Hanna Ber…Lees verder op Wikipedia