Boek
Nederlands

En alweer bleven we ongedeerd

Hanna Bervoets (auteur)
+1
En alweer bleven we ongedeerd
×
En alweer bleven we ongedeerd En alweer bleven we ongedeerd

En alweer bleven we ongedeerd

Genre:
Observaties van alledaagse gebeurtenissen.
Extra onderwerp
columns
Titel
En alweer bleven we ongedeerd
Auteur
Hanna Bervoets
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Atlas Contact, 2015
220 p.
Aantekening
Bundeling van eerder in Volkskrant Magazine verschenen columns
ISBN
9789025445874 (paperback)

Besprekingen

Dit heet de 'derde en laatste bundeling columns' van Hanna Bervoets uit Volkskrant Magazine. Eeuwige thema's zoals eenzaamheid, uitdovende verliefdheden of het motief voor reislust worden afgewisseld door reflectie op observaties over het gedrag van vrienden en mensen op straat, in winkels, op feestjes: zijn bange mensen eigenlijk niet verslaafd aan opluchting? Waarom schamen we ons als we dronken zijn? Wat is een moderne loser? Waarom draagt dat meisje een trui met de opdruk 'Rebel'? Bij een 30-plusser die in de media leeft, kun je stukjes over powerfoods, home video's, sitcom-dialogen, facebook-uitingen en de merchandising van Disney's prinsessenpoppen verwachten, sommige filosofischer, persoonlijker of scherpzinniger dan andere, nooit erudiet maar als van een niet-belezen tobber. Ook worden morele dilemma's met de lezer doorgesproken zoals: mag je geld geven aan bedelende junkies? Soms komt de verbeelding aan de macht, zoals wanneer de schrijfster zich voorstelt hoe overal achter d…Lees verder

Over Hanna Bervoets

Hanna Marleen Bervoets (Amsterdam, 14 februari 1984) is een Nederlands auteur van romans, columns, essays, recensies en toneelstukken. In haar werk komen vaak vragen aan de orde over de effecten van het gebruik van nieuwe technologieën. Zij ontving in 2017 de Frans Kellendonk-prijs voor haar gehele oeuvre.

Biografie

Bervoets volgde een bacheloropleiding Media en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam, met als specialisatie Televisie en Populaire Cultuur. In 2008 voltooide zij vervolgens een duale Master Journalistiek en Research, eveneens aan de Universiteit van Amsterdam. In New York studeerde zij een semester aan de Tisch School of the Arts.

In 2020 werd Bervoets benoemd tot lid van de Akademie van Kunsten.

Dichter en essayist Anton van Duinkerken (1903-1968) was haar oudoom.

Werk

Journalistiek

Tijdens haar studie schreef Hanna Ber…Lees verder op Wikipedia