Boek
Engels
Een journalist wordt ervan verdacht iets te maken te hebben met de plotselinge verdwijning van zijn vrouw op hun vijfde trouwdag.
Titel
Gone girl
Auteur
Gillian Flynn
Taal
Engels
Uitgever
London: Phoenix, 2013
475 p.
ISBN
9780753827666 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Nick en Amy Dunne, beiden ineens werkloos, verhuizen van New York naar het saaie Missouri waar Nick met Amy’s geld een bar begint met zijn zus. Als Nick thuiskomt op de dag dat hij vijf jaar getrouwd is, is Amy verdwenen en er lijkt gevochten. De politie, de media en haar familie denken dat Nick haar vermoord heeft. Wél heeft Amy, zoals altijd, aanwijzingen achtergelaten voor de jacht-op-de-schat op hun huwelijksdag. Nick komt voor vreemde verrassingen te staan, alleen gesteund door zijn zus. In de eerste helft tast de lezer volslagen in het duister. Het perspectief wisselt tussen de ik-figuur Nick (heden) en het dagboek van Amy (verleden/heden), beide onbetrouwbare vertellers! De tweede helft maakt duidelijk wat er echt gebeurd is, met veel twists en onthullingen. Twee onsympathieke hoofdpersonen, van wie een totaal verknipt en een wrang slot: een geweldige thriller! De auteur van 'Sharp objects' en 'Dark places'* levert een gemene, perfecte plot af, hanteert creatief taalgebruik (so…Lees verder

Over Gillian Flynn

CC BY 2.0 - Foto van/door aphrodite-in-nyc from new york city

Gillian Flynn (Kansas City, 24 februari 1971) is een Amerikaans schrijfster van romans en filmscenario's.

Biografie

Gillian Flynn werd in 1971 in Kansas City (Missouri) geboren als de dochter van Edwin Matthew Flynn en Judith Ann Schieber. Beide ouders gaven les aan een community college. Haar oudere broer, Travis, is een machinist. Ze studeerde Engels en journalistiek aan de Universiteit van Kansas en de Northwestern-universiteit in Chicago.

In 1997 begon ze aan haar carrière als journaliste. Ze schreef eerst voor U.S. News & World Report en werd nadien in dienst genomen bij Entertainment Weekly. Ze werkte zich op tot tv-recensente en schreef ook over films. In december 2008 werd ze ontslagen.

Reeds tijdens haar journalistieke carrière begon Flynn met het schrijven van romans. In haar boeken staan vaak vrouwen centraal, maar omdat die vrouwelijke personages regelmatig een kwaadaardige of negatieve rol spelen i…Lees verder op Wikipedia