Boek
Nederlands

De Vlaamse canon : een aanzet tot

Geert Stadeus (auteur), Stijn Van der Stockt (auteur)
Bij het aantreden van de Vlaamse regering-Jambon I deed één welbepaalde passage uit het regeerakkoord veel stof opwaaien: een ‘pluralistisch samengestelde wetenschappelijke commissie’ zou een Vlaamse canon samenstellen, die ‘complexloos’ om moest gaan met ‘wie we zijn en waar we vandaan komen’. Voorwaar een identitair mijnenveld waar geen enkele serieuze mens zich aan wou wagen. Daarom namen de ie
Onderwerp
Vlaanderen, Weetjes
Titel
De Vlaamse canon : een aanzet tot
Auteur
Geert Stadeus Stijn Van der Stockt
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: Borgerhoff & Lamberigts, 2020
400 p.
ISBN
9789463932745 (paperback)

Over Geert Stadeus

Geert Stadeus (Gent, 1964) is een Vlaamse journalist en (scenario)schrijver.

Uitgeverij Manteau publiceerde in 1990 zijn roman ‘Een hond genaamd Sibelius’. Hij schreef en schrijft sindsdien voor diverse media, als journalist, scenarist en humorleverancier. Sinds 2003 is hij hoofdredacteur van Snoecks en Snoecks Almanak Scheurkalender.

Hij schreef/schrijft artikels voor Menzo, Humo, Panorama/De Post, Maxim, Het Laatste Nieuws, De Gentenaar/Het Nieuwsblad, De Standaard, Muziek & Woord en Snoecks. Hij werkt(e) mee aan televisieprogramma’s als De Slimste Mens ter Wereld (TV1/één); De Rechtvaardige Rechters (Canvas); De Rechters (Canvas); Zap! (TV1); De Mannen van de Macht (Canvas); In Alle Staten (Canvas); Nieuwe Maandag (TV1); 't Is maar TV (VTM) en Linx (VTM).

Lees verder op Wikipedia