Dvd
Nederlands

Mega fun met Mega Mindy

Free Souffriau (acteur), Nicky Langley (acteur), Fred Van Kuijk (acteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar, Vanaf 6-8 jaar
Vier avonturen van de verlegen politieagente Mieke. Als de nood aan de man komt verandert zij in de superheldin Mega Mindy. Vanaf ca. 5 jaar.
Bevat
Kermis in het dorp
Mega Max
Circus Manzini
Zeepkistenrace
Onderwerp
Superhelden
Titel
Mega fun met Mega Mindy
Acteur
Free Souffriau 1980- Nicky Langley Fred Van Kuijk Anton Cogen Louis Talpe
Taal
Nederlands
Uitgever
Studio 100, 2018
1 dvd-video
Speelduur
ca. 150 min.
Aantekening
Taalkeuze: Vlaams, Nederlands, Frans
EAN
5051083125208

Besprekingen

De televisieserie van Studio 100 over Mega Mindy liep van 2006-2013 met in de hoofdrol zangeres en (musical)actrice Free Souffriau. De verlegen politieagente Mieke werkt op het politiebureau van een slaperig stadje en is stiekem verliefd op haar collega Toby (Louis Talpe). Haar chef, commissaris Migrain, is een bullebak met veel eigendunk. Dankzij de uitvindingen van haar opa verandert Mieke zo nu en dan, maar wel voor korte tijd, in 'Mega Mindy', een superheldin met masker en cape. Zo lost ze de zaken op waar de commissaris geen raad mee weet. Het gaat om onschuldige en simpele misdaden, de sfeer is vriendelijk en doet denken aan 'Samson en Gert'. De dvd bevat vier afleveringen uit 2007-2009. In ‘Kermis in het dorp’ hebben een broer en zus hun paardenmolen opgesteld in het dorp. Maar iedereen die op de paardenmolen zit, wil er niet meer af, zelfs al kost het een fortuin. Het blijkt dat de eigenaars via een hypnosesysteem de dorpsbewoners verslaafd maken. In ‘Mega Max’ is er een nieuw…Lees verder

Over Free Souffriau

CC BY 3.0 - Foto van/door Paul van Welden

Free Souffriau (Gent, 8 februari 1980) is een Vlaamse actrice, zangeres, stem- en musicalactrice.

Biografie

Souffriau werd geboren in Gent, maar groeide op in Herzele. Op haar twaalfde ging ze op internaat aan het Stedelijk Instituut voor Ballet in Antwerpen waar ze in 1998 afstudeerde. Na haar studies trad ze op in verscheidene musicals. Haar eerste hoofdrol kreeg ze in 2002, toen ze de titelrol vertolkte in de musical Doornroosje.

In 2004 werd lymfeklierkanker ontdekt, waar Souffriau snel van genas. Hierna bood Studio 100 haar de hoofdrol aan in de televisieserie Mega Mindy.

Eind 2007 deed Souffriau mee aan het tweede seizoen van Steracteur Sterartiest. Ze won de finale van Guillaume Devos. Het prijzengeld ter waarde van 25.000 euro werd, samen met de bijdrage van de kijker, aan het goede doel van Free overhandigd. In totaal zamelde Free bijna 35.000 euro in voor de Cliniclowns. Begin 2008 de…Lees verder op Wikipedia

Suggesties