Boek
Nederlands

Werk aan de winkel

Folkert Oldersma (auteur), Frodo De Decker (illustrator)
+1
Werk aan de winkel
×
Werk aan de winkel Werk aan de winkel
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Brit en Boris (om het hoofdstuk ik-figuur) proberen de winkel van Onno draaiende te houden als hij in het ziekenhuis ligt. Maar ze moeten leren ondernemen en worden daarbij ook nog tegengewerkt. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Ondernemen, Helpen
Titel
Werk aan de winkel
Auteur
Folkert Oldersma
Illustrator
Frodo De Decker
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2017
104 p. : ill.
ISBN
9789044830903 (hardback)

Besprekingen

Brit en Boris proberen de winkel van Onno draaiende te houden wanneer hij onverwacht in het ziekenhuis terechtkomt. Als blijkt dat Onno schulden heeft bij een gemene buurman, bedenken ze met de hele klas een plan om Onno’s winkel te redden. Het verhaal wordt afwisselend vanuit de perspectieven van Brit en Boris verteld, om het hoofdstuk als ik-figuur. De personages worden vrij zwart-wit neergezet: de gemene meneer Feithstra en pestkop Julius maken geen ontwikkeling door en lijken geen andere kanten te hebben. De educatieve bedoeling van het verhaal is expliciet in het verhaal verwerkt. Zo merkt een van de personages op: ‘Je moet eerst iets uitgeven wil je het überhaupt laten lukken. Het blijft altijd een risico. Dat is ondernemen’. Achterin zijn bovendien tips opgenomen, geschreven vanuit de personages, over het opstarten van je eigen onderneming. Tot slot bieden de personages in een dialoog uitzicht op een vervolgdeel. Met zwart-witillustraties van wisselend formaat. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Folkert Oldersma

Folkert Oldersma (Leeuwarden) is een Nederlands auteur van fictie, non-fictie en drama.

Biografie

Folkert Oldersma debuteerde in 1982 met het bekroonde tv-spel De Oproep (VARA) met in de hoofdrol Lex Goudsmit, waarna hij deel uitmaakte van Collectief Foks dat scenario’s schreef voor televisie. Daarnaast schreef hij spelen voor het theater. Met Menno van Veen schreef hij een boek over de provincie Drenthe. Naast zijn medewerking aan diverse methodes schreef hij voor het onderwijs artikelen en de boeken ‘Knap lastig?’ (over hoogbegaafdheid, met Heidi Rubingh) en ‘Leren onderzoeken binnen wetenschap en techniek’ (met Henk de Vries en Jimke Nicolai). Sinds 2015 schrijft hij jeugdboeken en boeken voor Young Adults.

Boeken

Informatief

  • 2013 Leren onderzoeken (Levend Leren)
  • 2013 Knap lastig? (Levend Leren)
  • 2019 Drenthe, plekken met een verhaal (co-auteur Menno van V…Lees verder op Wikipedia