Boek
Frans

Félix et la source invisible

Félix et la source invisible

In de reeks:
Genre:
De 12-jarige Felix maakt zich grote zorgen om zijn depressieve moeder, uitbaatster van een café met wonderlijke stamgasten. HIj roept de hulp in van een Senegalese oom.
Onderwerp
Moeder-zoonrelatie
Extra onderwerp
depressies
Titel
Félix et la source invisible
Auteur
Éric-Emmanuel Schmitt
Taal
Frans
Uitgever
Paris: Albin Michel, © 2019 | Andere uitgaves
226 p.
ISBN
9782226440013 (paperback)

Besprekingen

Deel, ook apart te lezen, van de 'Cycle de l'invisible'* (Cyclus van het Onzichtbare) waarin de schrijver (1960) de spirituele kracht van godsdiensten en wereldbeschouwingen toont. De verhalen zijn niet zwaarwichtig. Vaak is een kind aan het woord dat (nog) met verwondering naar de wereld kijkt. In deze vertelling maakt de 12-jarige Felix zich grote zorgen om zijn depressieve moeder, uitbaatster van een café met wonderlijke stamgasten. Na veel mislukte behandelingen, vaak hilarisch, geneest zij in haar geboorteland Senegal door de louterende werking van de traditionele spiritualiteit. Het laconieke, vaak vermakelijke commentaar van de 12-jarige houdt het sprookjesachtige, opbeurende verhaal licht van toon. Het Frans zal weinig problemen opleveren.

Over Éric-Emmanuel Schmitt

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Asclepias

Éric-Emmanuel Schmitt is een Frans-Belgisch schrijver die geboren werd op 28 maart 1960 in Lyon. Hij woont sinds 2002 in Brussel en verwierf in 2008 de Belgische nationaliteit.

Hij studeerde filosofie aan de Sorbonne in Parijs. In 1987 behaalde hij zijn doctoraat met een scriptie over Diderot. Zijn tweede toneelstuk, De bezoeker (Le visiteur), werd bekroond met drie Molière-prijzen.

In 2016 werd hij benoemd als Commandeur in de Kroonorde.

Vertaalde werken

Romans

  • Het evangelie volgens Pilatus (2000)
  • Monsieur Ibrahim et les fleurs du Coran (2001)
  • Odysseus uit Bagdad (2009)
  • De vrouw in de spiegel (2011)
  • Le poison d'amour (2014)
  • Journal d'un amour perdu (2019)

Toneelstukken

Suggesties