Boek
Nederlands

Naar de maan en nog veel verder

Elisabeth Marain (auteur), Annemie Berebrouckx (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Patje wil altijd alles weten; op een dag krijgt zij van een oude man een geheimzinnig boek over het heelal. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Onderwerp
Ruimtevaart
Leesniveau
AVI 7
Titel
Naar de maan en nog veel verder / Marain, Elisabeth ; tek. van Berebrouckx, Annemie
Auteur
Elisabeth Marain
Illustrator
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 1995
76 p. : ill.
ISBN
90-276-3391-6

Besprekingen

Patje is een leergierig klein meisje, dat thuis op al haar vragen nauwelijks antwoord krijgt; bij haar ouders gaat het journaal voor alles. Op haar 'waarom' volgt meestal 'daarom'. Gelukkig is poes Peri dan haar troost. Op een rommelmarkt krijgt ze van een geheimzinnige oude man een fascinerend boek over het heelal, compleet met rood-blauwe 'toverbril'. Voor de klas vertelt ze enthousiast over dit boek en samen met een vriendje bezoekt ze de oude man thuis. Daar maken ze een spannend reisavontuur in een 'kosmetarium', waarbij het lijkt of ze eeuwen onderweg zijn geweest. Origineel en grappig verhaal (AVI 7) in de serie 'Bolleboos', een serie voor kinderen die snel vorderen met lezen, met goede identificatiemogelijkheden. Vlot verteld in korte zinnen en een eenvoudig, modern taalgebruik. De door de pagina omkaderde illustraties in grijstinten zijn karikaturaal; de afgebeelde mensen lijken identieke muizen. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Over Elisabeth Marain

Elisabeth Marain (Brugge, 24 mei 1943) is een Vlaams schrijfster. Haar bekendste werk is Rosalie Niemand uit 1988, waarvoor ze meerdere prijzen kreeg. Tot haar oeuvre behoren meerdere romans, maar ook verhalen, jeugdverhalen en reisreportages.

Elisabeth Marain werd geboren tijdens de Tweede Wereldoorlog. Omwille van het werk van haar vader, eerst zeeloods maar nadien kapitein ter lange omvaart, verhuisde de familie naar Berchem waar Marain opgroeide. Ze voltooide haar humaniora niet, maar studeerde nadien wel talen en geschiedenis aan de Antwerpse Volkshogeschool. In 1967 huwde ze en kreeg nadien drie kinderen. Na acht jaar huwelijk overleed haar man, wat ze zou verwerken in haar debuutroman Het tranenmeer.

In de biografische roman Rosalie Niemand beschrijft Marain het levensverhaal van een vrouw (Liliane Stijnen) die bijna vijftig jaar onschuldig en zonder geestesziek te zijn in een psychiatrische inrichting verbleef. Marain bewerkte de ro…Lees verder op Wikipedia

Suggesties