Boek
Nederlands
Een jonge advocaat en tevens amateur-jockey wordt door een van Engelands topjockeys gevraagd hem te verdedigen als hij wordt beschuldigd van moord op een collega.
Titel
Moordbaan
Auteur
Dick Francis Felix Francis
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Silks
Uitgever
Amsterdam: Archipel, 2009
353 p.
ISBN
9789063053888

Besprekingen

Julian Trent wordt veroordeeld wegens het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel, maar staat kort daarna weer op straat na een gewonnen hoger beroep. Bedreiging van juryleden vermoedt advocaat en amateurjockey Geoffrey Mason. Als een collega-jockey wordt vermoord en er veel bewijsmateriaal wordt gevonden tegen kampioen Steve Mitchell, wordt Mason bedreigd om de verdediging op zich te nemen en de zaak te verliezen. Hij weet dat Julian Trent hier achter zit, maar heeft geen idee wie zijn opdrachtgever is. Dick Francis heeft 41 thrillers geschreven (waarvan nu twee met zijn zoon) die zich afspelen in de wereld van de paardenraces. Ze staan voor degelijkheid: grote kennis van de racewereld en diepgaand onderzoek naar de Engelse rechtspraktijk en verder aandacht voor de typisch Engelse sfeer van pubs en stoffige advocatenkantoren in Londen. Het verhaal zit goed in elkaar en heeft een spannend verloop met een verrassende ontknoping. Hopelijk gaat Francis nog even door. Paperback, normale …Lees verder

Over Dick Francis

Richard Stanley Francis (Lawrenny (Wales), 31 oktober 1920 – Grand Cayman, 14 februari 2010) was een Brits jockey en auteur.

Tijdens zijn carrière als jockey won Francis meer dan 350 races. Van 1953 tot 1957 startte hij voor de stal van de Engelse Queen Mum. Na een zware val in 1957 was hij gedwongen het racen op te geven. Zijn beroemdste moment als jockey beleefde hij in de Grand National van 1956 met het paard Devon Loch uit de stal van de "Queen Mum", toen het paard, in koppositie, kort voor de eindstreep op onverklaarbare wijze ten val kwam.

Na zijn gedwongen afscheid uit de paardenrensport schreef Francis een autobiografie, The Sport of Queens (1957). Dit leverde hem een sportcorrespondentschap op bij de London Sunday Express. Een correspondentschap dat Francis 16 jaren uitoefende.

In 1962 werd zijn eerste thriller, Dead Cert, gepubliceerd, waarna er tot in 2000 nog vele volgden. Na het overlijden van zijn v…Lees verder op Wikipedia