Boek
Nederlands

Lotta

Diane Put (auteur)
+1
Lotta
×
Lotta Lotta
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Kip Lotta raakt haar vriendin Lie kwijt tijdens het spelen; maar dan verrast Lie haar voor haar verjaardag. Prentenboek met eenvoudige tekeningen in kleur en beweegbare flappen. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Lotta
Auteur
Diane Put
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2007
[28] p. : ill.
ISBN
9789044806960

Besprekingen

Kip Lotta raakt haar vriendin Lie kwijt tijdens het verstoppertje spelen. Lotta vraagt aan alle dieren op de boerderij waar haar vriendin is, maar niemand weet het. Tenslotte vindt Lotte Lie in een boom, samen met de andere dieren die een kroon voor Lotte hebben gemaakt omdat zij jarig is. Voor dit verhaaltje moet er onder de flapjes gekeken worden; bij elk dier aan wie Lotte naar Lie vraagt, kan er een flapje open, waar steeds dingetjes achter te vinden zijn die later in de kroon verwerkt blijken te zijn. De illustraties beslaan steeds een dubbele pagina. De dieren zijn nogal simpel uitgebeeld. De boom in dit verhaal kan helemaal uitgeklapt worden, maar omdat de papiersoort van de flapjes en de bladzijden nogal dun zijn, wordt het boek erg kwetsbaar. Nogal laat in het verhaal wordt duidelijk dat Lotta jarig is, dit is storend omdat dit voor een te snelle overgang in het verhaal zorgt. Prentenboek in oblong formaat voor kleuters vanaf ca. 4 jaar.

Lotta

De kip Lotta en haar vriendin Lie hebben elkaar al een hele tijd niet gezien. Vandaag komt Lie op bezoek. Als ze er eindelijk is, stelt Lie een spelletje verstoppertje voor. Het wordt een hele zoektocht voor Lotta langs allerlei dieren. Die zijn te vinden achter flapjes, samen met een boel voorwerpen die daar niet thuis horen. Lotta geeft het bijna op, tot ze alle dieren én Lie terugvindt hoog in een boom (!) Ze hebben samen een slinger en een verjaardagskroon voor Lotta gemaakt, want zij is jarig vandaag. Een bekend thema en een overbekend stramien, dat hier maar flauwtjes wordt uitgewerkt. De twee kippen zijn best grappig getekend, maar daar blijft het dan ook bij. Het verhaal is veel te mager en de flapjes onthullen weinig verrassingen. Die flapjes zijn bovendien van erg dun papier en dus extreem kwetsbaar.