Dvd
Engels

Blue planet : the collection. Series I & II, Duik in het diepe

David Attenborough (verteller)

Blue planet : the collection. Series I & II, Duik in het diepe

In de reeks:
Genre:
Documentaireseries over het leven in en rondom de oceanen.
Bevat
The blue planet. Dvd 1 The blue planet ; The deep
The blue planet. Dvd 2 Open ocean ; Frozen seas
The blue planet. Dvd 3 Seasonal seas ; Coral seas
The blue planet. Dvd 4 Tidal seas ; Coasts ; Extra : Making of
Blue planet II. Disc 1 One ocean ; The deep ; Coral reefs
Blue planet II. Disc 2 Big blue ; Green seas
Blue planet II. Disc 3 Coasts ; Our blue planet ; Extra : Making of
Onderwerp
Oceanen
Titel
Blue planet : the collection. Series I & II, Duik in het diepe
Verteller
David Attenborough
Taal
Engels
Uitgever
Just Entertainment, © 2018
7 dvd-video's
Speelduur
15 x ca. 55 min.
Aantekening
BBC productie Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8711983967410

Besprekingen

Verzamelbox met de documentaireseries ‘The blue planet’ (2001) en de vervolgserie ‘Blue planet II’ (2017), beide geproduceerd door The BBC Natural History Unit. De series bieden prachtige opnamen van het leven in en rond de oceanen: koraalzeeën, poolzeeën, gematigde zeeën en kustlijnen. We maken kennis met bijzondere en zeldzame dieren, waarvan sommige voor het eerst zijn gefilmd: orka’s, blauwe vinvissen, lipvissen, walrussen, inktvissen. Ook wordt aandacht besteed aan de invloed van de mens, milieuvervuiling en de gevolgen van het veranderende klimaat. Natuurfilmer David Attenborough spreekt voor beide series het commentaar, de muziek is van George Fenton en Hans Zimmer.

Over David Attenborough

CC BY 2.5 - Foto van/door De originele uploader was Shojo op de Engelstalige Wikipedia

David Frederick Attenborough (Isleworth (Londen), 8 mei 1926) is een Britse bioloog en televisiemaker die vooral bekend is door zijn vele bekroonde natuurdocumentaires die door de Britse omroep BBC worden uitgezonden. Hij is voor zijn verdiensten opgenomen in een groot aantal orden en mag zich 'Sir' noemen.

Levensloop

David Attenborough werd geboren in de Londense wijk Isleworth maar groeide op in College House op de campus van de Universiteit van Leicester, waar zijn vader, Frederick Attenborough, rector was. Hij was de middelste van drie zonen. Zijn oudste broer was Richard Attenborough, die later bekend werd als acteur en regisseur. Tijdens de Tweede Wereldoorlog adopteerden zijn ouders twee Joodse meisjes die vluchteling waren.

Tijdens zijn jeugd was Attenborough een verwoed verzamelaar van fossielen, stenen en andere objecten uit de natuur. Hij ging naar school in de Wyggeston Grammar School for Boys in Leicester en…Lees verder op Wikipedia