Dvd
Engels
Natuurserie waarin zowel flora, fauna als de landschappen in ongerepte en minder bezochte streken van Afrika in beeld worden gebracht.
Bevat
Disc 1 Kalahari ; Savannah (Afl. 1-2)
Disc 2 Congo ; Cape (Afl. 3-4)
Disc 3 Sahara (Afl. 5)
Titel
Africa
Verteller
David Attenborough
Taal
Engels
Uitgever
House of Knowledge, 2013
3 dvd-video's + bonus-dvd + boekje
Oorspr. opname
2013
Speelduur
ca. 415 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8715664103678

Besprekingen

De nieuwste natuurserie van de BBC wil Afrika in zijn totaliteit in beeld brengen; zowel de flora, fauna als de landschappen in ongerepte en minder bezochte streken. Van de toppen van het Atlas gebergte naar Kaap de Goede Hoop en van broeierige oerwouden tot besneeuwde woestijnen. De makers, die eerder grote successen boekten met series als 'Life', 'Frozen planet' en 'Earth flight', werkten vier jaar aan deze uiterst kostbare productie. Er werden wel 79 expedities ondernomen in 27 landen waarbij met 553 camera's meer dan 2000 uur werd gefilmd. De Engelstalige verteller, de 86-jarige David Attenborough, werkte ook mee aan de productie, maar hij liet veel werk over aan Michael Gunton. Behalve de vijf afleveringen bevat het pakket ook een film over de toekomst van Afrika's wildlife en een disc met bonusmateriaal met o.a. interviews, making of en verwijderde scenes. Paul Onkenhout (Volkskrant 9-2-'13): 'Het resultaat is spectaculair, zoals verwacht. De beelden van de vechtende giraffen of…Lees verder

Over David Attenborough

CC BY 2.5 - Foto van/door De originele uploader was Shojo op de Engelstalige Wikipedia

David Frederick Attenborough (Isleworth (Londen), 8 mei 1926) is een Britse bioloog en televisiemaker die vooral bekend is door zijn vele bekroonde natuurdocumentaires die door de Britse omroep BBC worden uitgezonden. Hij is voor zijn verdiensten opgenomen in een groot aantal orden en mag zich 'Sir' noemen.

Levensloop

David Attenborough werd geboren in de Londense wijk Isleworth maar groeide op in College House op de campus van de Universiteit van Leicester, waar zijn vader, Frederick Attenborough, rector was. Hij was de middelste van drie zonen. Zijn oudste broer was Richard Attenborough, die later bekend werd als acteur en regisseur. Tijdens de Tweede Wereldoorlog adopteerden zijn ouders twee Joodse meisjes die vluchteling waren.

Tijdens zijn jeugd was Attenborough een verwoed verzamelaar van fossielen, stenen en andere objecten uit de natuur. Hij ging naar school in de Wyggeston Grammar School for Boys in Leicester en…Lees verder op Wikipedia