Cd

De mooiste selectie van Annie M.G. Schmidt : De bekendste liedjes

Annie M.G. Schmidt (uitvoerder)
+1
De mooiste selectie van Annie M.G. Schmidt : De bekendste liedjes
×
De mooiste selectie van Annie M.G. Schmidt : De bekendste liedjes De mooiste selectie van Annie M.G. Schmidt : De bekendste liedjes

De mooiste selectie van Annie M.G. Schmidt : De bekendste liedjes

Doelgroep:
Alle leeftijden
Verzameling van achtentwintig kinderliedjes. Vanaf ca. 4 jaar
Toon meer
Extra onderwerp
kinderrepertoire
Titel
De mooiste selectie van Annie M.G. Schmidt : De bekendste liedjes
Uitvoerder
Annie M.G. Schmidt 1911-1995
Uitgever
Disky, 2014
2 cd's
Speelduur
01:13:32
EAN
8711539066734
CDR
LAX2652

Besprekingen

Een selectie van 28 kinderliedjes van Annie M.G. Schmidt, op muziek gezet door onder meer Paul Christiaan van Westering en Harry Bannink. De liedjes worden ervaren, vlot en duidelijk gezongen door de Jody Kids onder leiding van Jody Pijper. Cd 1 bevat onder andere Het beertje Pippeloentje, Dikkertje Dap, De kat van ome Willem, Drie ouwe ottertjes en M'n opa, cd 2 bevat liedjes over dieren, onder andere Sprinkhaan op Urk, De Genemuider kat, Stekelvarkentjes wiegelied, Het kindje kangoeroe en Het kameeltje. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Annie M.G. Schmidt

Anna Maria Geertruida (Annie) Schmidt (Kapelle, 20 mei 1911 – Amsterdam, 21 mei 1995) was een Nederlands dichteres en schrijfster van verzen, liedjes, boeken, toneelstukken, musicals en radio- en televisiedrama.

Annie M.G. Schmidt werd in Nederland en Vlaanderen vooral beroemd met kinderboeken als Pluk van de Petteflet (1971) en Abeltje (1953), series kinderverhalen als Jip en Janneke (1952-1957) en kinderversjes als Dikkertje Dap (1950) en Het Beertje Pippeloentje (gebundeld in 1958). Generaties Nederlanders zijn met haar poëzie en verhalen opgegroeid, waardoor haar werk tot het collectieve geheugen van naoorlogs Nederland is gaan behoren.

Levensloop

Annie M.G. Schmidt was de dochter van Johannes Daniël Schmidt, sinds 1909 predikant in Kapelle, en Geertruida Maria Bouhuijs. Ze slaagde in 1930 voor het eindexamen hbs-a aan de Rijks Hoogere Burgersschool te Goes. Ze werkte aanvankelijk a…Lees verder op Wikipedia