Boek
Engels

The Dutch house

Ann Patchett (auteur)

The Dutch house

Genre:
Een groot landhuis van een voormalige Nederlandse rijke familie heeft grote invloed op het leven van de familie die er daarna inkomt: de vrouw die het cadeau krijgt verdwijnt naar India, haar twee kinderen blijven achter bij hun vader eb later een stiefmoeder.
Titel
The Dutch house
Auteur
Ann Patchett
Taal
Engels
Uitgever
London: Bloomsbury Publishing, 2019
337 p.
ISBN
9781526614957 (paperback)

Besprekingen

In de jaren veertig koopt Cyril Conroy een enorm landhuis in de buurt van Philadelphia (The Dutch House, voormalig bezit van een Nederlandse rijke familie) inclusief de hele oorspronkelijke inboedel als verrassing voor zijn vrouw. Zij haat het huis en vertrekt naar India om de armen te gaan helpen. Ze laat haar twee jonge kinderen, Danny (verteller in deze roman) en zijn oudere zusje Maeve, achter bij hun afstandelijke vader en laat niets meer van zich horen. Al gauw verschijnt er een (boze) stiefmoeder, met twee dochters, op het toneel. Zij adoreert het huis, maar niet de twee kinderen, die worden langzaamaan door haar verdreven. De hechte band tussen Danny en Maeve, hun onvermogen om later hun leven met anderen te delen of om hun jeugd en het huis achter zich te laten, bepalen hun verdere leven en vormen het thema van dit boek. Goed geschreven, boeiende psychologische familieroman met rake karakterisering en mooie literaire en symbolische verwijzingen. Vertaald als ‘Het Hollandse hu…Lees verder

Over Ann Patchett

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Ann Patchett (Los Angeles, 2 december 1963) is een Amerikaans schrijver.

Biografie

Patchett werd geboren in Los Angeles en verhuisde op haar vijfde naar Nashville, Tennessee. Ze bezocht de Sarah Lawrence College en de University of Iowa Writers' Workshop. In 1990 studeerde ze aan de Fine Arts Work Center in Provincetown, Massachusetts, waar ze haar eerste roman schreef, The Patron Saint of Liars.

Haar derde roman, The Magician's Assistant, was genomineerd voor de Orange Prize for Fiction en leverde haar een Guggenheim Fellowship op. Voor haar volgende boek, de wereldwijde bestseller Bel Canto, ontving ze de PEN/Faulkner Award en de Orange Prize for Fiction. Dit boek behaalde een oplage van meer dan een miljoen exemplaren in de Verenigde Staten en werd vertaald in 30 talen, waaronder het Nederlands: Belcanto.

In haar memoires Truth & Beauty uit 2004 beschrijft Patchett haar vriendscha…Lees verder op Wikipedia