Boek
Nederlands

De aanval op de redelijkheid : ons informatie-ecosysteem, van de traditionele media tot het tijdperk-Trump

Al Gore (auteur), Jeroen De Keyser (vertaler), David Orthel (vertaler)

De aanval op de redelijkheid : ons informatie-ecosysteem, van de traditionele media tot het tijdperk-Trump

Polemiek van de voormalige Amerikaanse vice-president tegen de Amerikaanse regering van George W. Bush; met een nawoord over de verkiezing van president Trump.
Titel
De aanval op de redelijkheid : ons informatie-ecosysteem, van de traditionele media tot het tijdperk-Trump
Auteur
Al Gore
Vertaler
Jeroen De Keyser David Orthel Leen Van Den Broucke
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The assault on reason : our information ecosystem, from the age of print to the age of Trump
Editie
Herziene herdruk
Uitgever
Houten: Uitgeverij Unieboek|Het Spectrum, © 2017
351 p.
ISBN
9789000359189 (paperback)

Besprekingen

De politieke geloofsbelijdenis van een prominente Amerikaanse politicus. Voor de grondleggers van de Verenigde Staten was redelijkheid van de burgers en evenwicht tussen de machten ('checks and balances') de basis van het systeem. Volgens Gore is dit in gevaar door de macht van het geld, door eenrichtingsverkeer in de media en vooral door het optreden van de regering-Bush jr. Hij bepleit het gebruik van internet, tv, wikipedia etc. voor het herstellen van het openbare debat. Het boek verscheen voor het eerst in 2007 en richt zich vooral tegen het beleid van president George Bush jr.; deze herdruk is voorzien van een nieuw nawoord over Trumps verkiezing, die deze trends bevestigt. De auteur zet zichzelf op een hoog moreel voetstuk; hij heeft zelf ook een bedrijf in de internetsfeer. Interessant boek.

Over Al Gore

CC BY 4.0 - Foto van/door Web Summit

Albert Arnold (Al) Gore jr. (Washington D.C., 31 maart 1948) is een Amerikaans politicus van de Democratische Partij. Hij was de 45e vicepresident van de Verenigde Staten van 1993 tot 2001.

Gore was van 1977 tot 1985 lid van het Huis van Afgevaardigden, eerst voor het 4e district en later voor het 6e district. Van 1985 tot 1993 was hij senator voor Tennessee. Tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 1992 werd hij door de kandidaat van de Democratische Partij Bill Clinton gevraagd als diens running mate. Clinton versloeg de zittende president George H.W. Bush en vicepresident Dan Quayle. Gore werd vicepresident. Na het winnen door Clinton van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 1996 kreeg hij een tweede termijn als vicepresident.

Gore was de kandidaat van de Democratische Partij voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2000, maar werd in de verkiezingen na diverse hertellingen en gerechtelijke procedures verslagen door de Republikeinse kandi…Lees verder op Wikipedia

Suggesties