De naam is WISE!

Wij werken aan de omschakeling naar het nieuwe bibliotheeksysteem WISE!

De bib schakelde recent over naar Wise, het eengemaakt bibliotheeksysteem voor heel Vlaanderen en Brussel. Het systeem maakt het bibliotheekwerk gemakkelijker, betrouwbaarder en goedkoper. De samenwerking met veel bibliotheken in Vlaams-Brabant blijft behouden. Ook hanteren we vanaf 26 februari 2021 een nieuw reglement!

Nieuw gebruikersreglement

Ontwerp reglement voorpagina

Vanaf de heropening op 26 februari 2021 om 17u00 trad het nieuwe reglement in werking.
Ontdek het reglement op onze website via de link.

Wat veranderde er?

  • Lid worden van onze bibliotheek blijft gratis voor leners onder de 18 jaar. Volwassenen betalen een jaarlijks lidmaatschap van € 5,00. Indien je reeds ingeschreven bent bij een ander lid van het SLIM netwerk, moet je bij inschrijving bij ons geen lidmaatschap meer betalen.
  • Je hebt geen aparte lidkaart meer nodig maar kan je eenvoudig met je elektronische identiteitskaart materialen ontlenen in de bib.
  • Je mag 20 materialen per keer ontlenen. De uitleentermijn voor alle materialen is 4 weken.
  • Je kan je uitgeleende materialen maar één keer verlengen met een periode van 4 weken (indien het materiaal niet gereserveerd is).
  • Een dvd of cd ontlenen is vanaf nu gratis!
  • Voor een reservatie betaal je vanaf nu € 1,00. Een reservatie via interbibliothecair leenverkeer blijft € 2,50 kosten.
  • De boete per materiaal blijft € 0,10 per openingsdag per materiaal. Wel wordt de maximumboete per materiaal afgerond op € 5,00.
  • We worden wat strikter met het opvolgen van boetes. Al na vier weken te laat worden de niet teruggebrachte materialen aangerekend. Hierbij geldt steeds dat de aankoopprijs aangerekend wordt.

Het reglement is raadpleegbaar op de website of geprint te verkrijgen in de bibliotheek.

SLIM netwerk!

De bibliotheek van Grimbergen wordt lid van het SLIM netwerk, een netwerk van bibliotheken. Gebruikers zullen bij inschrijving in één van de bibliotheken ook terecht kunnen in de andere bibliotheken in het netwerk en hoeven niet opnieuw lidgeld te betalen. Is dat niet slim?
 

Ontdek het volledige gebruikersreglement via

Bekijk het retributiereglement via

Alle bibliotheken binnen het Slim Netwerk?