E-boeken

Leen vanaf nu gratis e-boeken bij de bib via het platform cloudLibrary. Je kan telkens 2 e-boeken tegelijk lenen en die 6 weken lang lezen op je eigen toestel. Loopt de uitleentermijn af, dan verdwijnen de e-boeken vanzelf van je toestel. De e-boeken zijn beschikbaar op tablet, smartphone, computer en kunnen overgezet worden naar de meeste courante e-readers. 

Collectie

Hoe ziet de collectie er uit?

Op ons e-boekenplatform kan je snuisteren in een ruime collectie vlot leesbare fictie en non-fictie voor volwassenen en adolescenten.  De collectie is grotendeels Nederlandstalig, maar je vindt er ook heel wat Engelstalige titels terug. Ben je fan van thrillers, liever iets romantisch of hou je van historische boeken? Er is voor elk wat wils!

Toegang

Hoe maak ik gebruik van deze dienst?

Om gebruik te maken van de e-boekendienst moet je lid zijn van de bib én een Mijn Bibliotheek account hebben. Nog geen Mijn Bibliotheek profiel? Ontdek snel hoe je dit aanmaakt! Inloggen in de app - cloudLibrary - gebeurt vervolgens via jouw Mijn Bibliotheek gegevens.

Hoe lezen

Op welke toestellen kan ik de e-boeken lezen?

De e-boeken zullen beschikbaar zijn op tablet, smartphone, computer en de meest courante e-readers zoals Kobo, Tolino en Vivlio. De app van cloudLibrary kan zowel op Android als op iOS gedownload worden. Lezen via de computer? Dat kan via deze link!

Reglement uitlenen

Hoeveel e-boeken kan ik uitlenen?

Je kan in totaal 2 e-boeken tegelijk uitlenen en daarnaast nog 2 e-boeken reserveren. Na 6 weken verdwijnt het boek automatisch van het toestel, tenzij je het vroeger inlevert. Verlengen is niet mogelijk, telaatgeld wordt niet aangerekend.

Zo werkt het:

foto van twee jongeren met digitale boeken

1) Download de app via de Apple App Store of Google Play op je smartphone of tablet. Kies in het keuzemenu voor België – E-boeken Vlaanderen en Brussel – de Bib.

OF

Ga rechtstreeks naar het aanbod e-boeken van de Vlaamse en Brusselse bibliotheken via deze link

2) Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel (registreren), maak je keuze uit het aanbod en begin meteen te lezen.

3) Wil je e-boeken op je e-reader plaatsen? Maak dan gebruik van onze handleidingen om boeken te downloaden via Adobe Digital Editions op Windows of Mac.

Veel leesplezier!

Ga rechtstraaks naar het aanbod e-boeken

 

 

Lezen op computer

Hoe lees ik e-boeken op mijn computer of laptop?

Open de handleiding

Lezen op smartphone/tablet

Hoe lees ik e-boeken op mijn iPhone of iPad (Apple)?

Open de handleiding

Hoe lees ik e-boeken op mijn smartphone of tablet (Android)?

Open de handleiding

Lezen op e-reader (Mac)

Hoe lees ik e-boeken op mijn e-reader via Mac (Apple)?

Open de handleiding

Lezen op e-reader (Windows)

Hoe lees ik e-boeken op mijn e-reader via computer (Windows)?

Open de handleiding